Известие

Collapse
No announcement yet.

тракане на предница и след ремонт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• тракане на предница и след ремонт

Здравейте колеги имам странно хлопване, като метал в метал при пълен десен и рязко влизане в завой или малко по- леко влизане, но бордюрче примерно 7 см.
    Носачите са сменени и здрави, биалетката смених и е здрава, днес смених и кормилният накрайник и хлопването си остава. Амортисьорите са добре.

Интересното е че колкото и да е голяма дупката, ако си карам направо няма хлопване, само в остър завой при неравност.

В ляв завой и тн. няма нищо подобно, само волана като е навит за завиване на дясно.
    След като ми направиха центровка на предницата, техника каза, че може да е от рейката .. но хвърляме боб

???
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

А каретата ?
    156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Каретата нали пръщят, тракат и тн. при тръгване и прочие.
      Повечето който съм питал ги отхвърлят като вариант. Маншоните на каретата са здрави .. освен това.
      Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
      А каретата ?

Comment

Каретата се преебават като се дава много газ в завоя. Маншоните не е задължително да са скъсани.
        Но тея симптоми, които казваш, определено не са на каре.

А то как чука - чува се от дясно, или просто при десен завой изчуква някъде?
        Lancia Delta 1.6 i.e - ex
        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Колега тоя *** го ядох вече... излезе разбита втулка на хидравличната рейка. Има втулки на изходът на рейката,там където са кормилните прътове
          Last edited by tonov; d.m.y г., 20:39.
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Ремонта сериозен ли е ?
            Симптомите същите ли бяха ? При завой и неравност хлоп .. на прав път вс. ок. И чукването се чува в дясно долу.

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
            Колега тоя *** го ядох вече... излезе разбита втулка на хидравличната рейка. Има втулки на изходът на рейката,там където са кормилните прътове

Comment

в завой не ми е тракала,но на всякакви леки ръбчета тракаше кофти,а бях сменя почти всичко по предницата. За ремонта.. аз смених рейка но съм чувал че на някой рейки се сменят само тея втулки

Comment

Да но на мен само в завой + неравност ми хлопва 'като метал в метал'. Прав път в дупките или неравности няма никакви звуци от хлопване, тракване и тн.
                С мръсна газ при почти пълен десен или много остър завой с дупки.

в завой не ми е тракала,но на всякакви леки ръбчета тракаше кофти,а бях сменя почти всичко по предницата. За ремонта.. аз смених рейка но съм чувал че на някой рейки се сменят само тея втулки

Comment

ами колега освен да отидеш на някой по сносен сервиз да я качат на стенд и да проверят какво става,че така само може да те объркаме повече

Comment

Мда и аз това съм планувал, но не веднага .. че този месец съм вкарал 1200 лв в колата.
                    Вчера бях и на стенд, но сервиза не го бива за друго освен реглаж

ами колега освен да отидеш на някой по сносен сервиз да я качат на стенд и да проверят какво става,че така само може да те объркаме повече

Comment

Working...
                    X